Bodrum’un en güzel koylarından Yalıçiftlik’te hizmet veren, kendisine ait Mavi Bayrak ödüllü plajı ile konforlu ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyen misafirlerinin beklentilerini en iyi şekilde karşılayan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, 26 yıllık deneyim ile misafirlerine hayat boyu unutamayacakları bir tatilin kapılarını aralıyor. Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’da mutfaktan çıkan lezzetli yemeklerin yanı sıra farklı damak tatlarına uygun hizmet veren a la carte restoranlar da yer alıyor. Yeşil Anahtar Ödülü’ne sahip olan çevre dostu tesis, doğayla bütünleşen mimarisi ve geniş yeşil alanlarıyla nefes aldıran bir tatil adresi olarak dikkat çekiyor. Biz de Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’u Hapimag Resort Operasyonları Türkiye, İspanya, Hollanda, Portekiz Ülke Direktörü Kerem Demirkol ile konuştuk.
Yapılan araştırmalara göre özellikle 2019 yılından itibaren global iklim krizinin endişe verici boyutlarda olduğu gözlemleniyor. 2020 yılında pandeminin etkisi ile çevre ile ilgili endişeler artarken, insanların çevre ve sürdürülebilirlik konularında hassasiyet geliştirdiği görülüyor. Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, sürdürülebilirlik ve doğa dostu çalışmalarını yönetmelikler ve zorunlu tutulan kriterlerin çok ötesinde kurguluyor. İnsana, bölgeye ve doğaya destek veren çalışmalarıyla örnek işler yapan işletme, doğadan aldığı ilhamla doğa dostu çalışmalar yapmaya devam ediyor.
Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, “Doğadan İlham Alıyoruz” felsefesiyle faaliyetlerini yürütüyor; yerel, doğal ve sürdürülebilir yaşamı destekleyen çalışmalarını hayata geçiriyor. Tesiste sürdürülebilir yaşamı ve doğal tarımı desteklemek için su arıtma ve atık suların değerlendirilmesinin yanı sıra kompost gübre üretiliyor. Deniz suyu arıtma tesislerinde yılda 110 bin metreküp deniz suyu arıtılıp günlük işlerde kullanılırken 200 dönüme yakın yeşil alan da sulanıyor.
Mutfak kısmında ise lokal değerlere önem veriliyor, sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde yerel ürün üretimi destekleniyor.
Hapimag Sea Garden Resort Bodrum ailesi, daha sürdürülebilir bir dünya için tesisteki misafir tüketiminden kalan atık gıdaları Bodrum Belediyesi’ne gönderiyor, bunlardan kedi/köpek maması yapılmasını sağlıyor. Çalışmalar Sıfır Atık, Yeşil Yıldız, Yeşil Anahtar, Bisiklet Dostu Tesis belgeleri ile destekleniyor.
“Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), sürdürülebilir turizmi ‘mevcut ve gelecekteki ekonomik, sosyal ve çevresel etkileri tam olarak hesaba katan, ziyaretçilerin, endüstrinin, çevrenin ve ev sahibi toplulukların ihtiyaçlarını karşılayan turizm’ olarak tanımlıyor. Turizm sektörünün temel bir gerekliliği olan sürdürülebilir turizm; turizmin ayrı bir bileşeni olarak değil, turizmin daha sürdürülebilir bir hâle gelmesi ve turizm sektörünün bir bütün halinde çalışması açısından gerekli bir yaklaşım olarak karşımıza çıkıyor.” diyen Kerem Demirkol, turizmde sürdürülebilirliğin, sadece çevrenin korunması için değil, sektörün geleceği içinde son derece önemli olduğunun altını çiziyor. “Sürdürülebilir turizm, çevresel sürdürülebilirlik, planlama, halkın turizme katılımı, ekonomik fayda, algılanan maliyet ve ziyaretçi memnuniyeti şeklinde kategorize ediliyor. Tüm dünyada örnekleri giderek çoğalan sürdürülebilir turizm uygulamaları; ekonomik, kültürel, sosyal ve ekolojik etkileri de beraberinde getiriyor. Bu kapsamda ülkemizde de turizm sektöründe son yıllarda sürdürülebilirlik alanında oldukça önemli adımlar atıldı. Hem yönetmelik ve sertifikasyon programları hem de müşteri talepleri bu alandaki gelişmeleri hızlandırdı. Ancak tabii ki tarihi, doğal ve kültürel değeri olan yerlerin ve ormanlık alanların yapılaşmaya açılmaya devam etmesi sürdürülebilir turizm açısında bir tehdit oluşturuyor. Daha yaşanabilir bir gelecek adına hem devletlerin hem işletmelerin hem de yurttaşların ortak sorumluluk bilinciyle hareket etmesi, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.”